כשנסגר מפעל מתמר בחיפה עבר קו הג'יפים באופן טבעי למפעל הרכב בנצרת עילית. תפוקת ייצור הג'יפים מדגמי וויליס במתמר צומצמה למחצית מהתפוקה השנתית במפעלו של אילין עשור קודם, ולכן קונצרן כלל החליט להפסיק את הפרויקט בחיפה. דגם סופה הראשון יוצר במפעלי תעשיות רכב נצרת בשנת המודל 1992, לאחר שהושק בחודש אוגוסט 1991. מאז דגמי הסופות על שלושת דורותיהם הם עמוד השדרה של צה"ל והמשטרה בכל מה שנוגע לניוד כוחות ומפקדים, ובמיוחד ניוד ממוגן ירי.

הג'יפים הראשונים שהורכבו בתעשיית הרכב בנצרת

ג'יפ תא מתכתי

ג'יפים צבאיים למטרות שונות

הסופה הראשונה זכתה לשם המחייב "בז", קיבלה את הקוד CYJ והתבססה על ג'יפ רנגלר מתקדם יותר של קרייזלר שהוצג עוד בשנת 1987. מנועי הבנזין 4 ליטר, מוזרקים ומבוקרי מחשב מפיתוח חברת אמריקן-מוטורס, בתצורת 6 צילינדרים עם הספק של 175 כוחות סוס זכו לביקורות טובות. במהלך השנים עברה הסופה שינויים ושיפורים מכאניים ועיצובים רבים.

ג'יפ "סופה" דור ראשון

המרכב הסגור סבל מאיכות הרכבה נמוכה, והדלת האחורית נסדקה ולעיתים לא נפתחה כלל. השמצות נשמעו גם על המתלה הקצר והקשה, וכן על הסרן האחורי (דנה 60) שהרעיד את עמוד השדרה של הנוסעים בשטח. סופות פרטיות פתוחות בלבד יוצרו עם סרן אחורי מדגם דנה 44, המתאים יותר למשקל הרכב. הסופות הדיזל הראשונות יוצרו משנת 1997, ובהן התגלה חוסר התאמה לתיבת ההעברה ולמחשב. בשנת 2000 שופרה יחידת המחשב והמנוע.

המאפיין הבולט את שנת מודל 1992 ועד סוף 1993, הוא החזית המרובעת והמגוחכת שזכתה לגינויים בשל העיצוב המוזר. עד לתחילת שנת 1996 זכתה לעיצוב ישראלי מקורי שכלל את סמל תע"ר. בניגוד לפנסים המרובעים של הרנגלר באותן השנים, הושתלו פנסים עגולים בתוך בתים מרובעים. בשנים אלו יוצרו כמות הסופות הגדולה ביותר המהווה חלק ניכר משוק המשומשות עד היום. מסוף 1996 יישרו קו עם העיצוב החיצוני והפנימי של הג'יפ האמריקאי המקורי, שעיקרו חזית זהה ולוח מחוונים זהה. על הכנפיים הקדמיות הוטבע המותג JEEP.

ג'יפי "סופה" דור שני. צילום: בני אביעד

דגם 'סופה 2' הוא רכב השטח הישראלי הנפוץ ביותר, בשל שימושו בצה"ל ובמערכת הביטחון. מבוסס על קרייזלר רנגלר TJ ושופר מאוד לעומת הדגם הראשון, לאור הלקחים שהופקו. נכנס לשימוש הצבא בשנת 2006 וכונה גם "סופת מפקדים". הוא בעל חמש דלתות במקום שלוש בדגם הקודם. חמישה מקומות ישיבה וכן מערכת מיזוג אוויר ומערכת קפיצים משופרת. משקלו הכולל עמד על 2,350 ק"ג, וכושר העמסה בתנאי שטח מאומצים עד 750 ק"ג. צויד במנוע דיזל איטלקי – VM – 2.5 ליטר בהספק צנוע של 107 כוחות סוס, ובמנוע בנזין 4 ליטר בהספק של 180 כוחות סוס. 5 הילוכים מדגם AX-15 עם חלוקה נכונה יותר, שלדה עשויה פרופיל מלבני סגור, בלמי דיסק קדמיים ובלמי תוף מאחור. בסיס הגלגלים התארך ושולבו קפיצי סליל ומוטות מייצבים, למען שיפור הנוחות והיציבות.

דגם 'סופה 3' מיוצר בתע"ר לאחר שבוצעה בחינה טכנית ופיננסית ארוכה של צה"ל. מבוסס על הדור החדש של קרייזלר רנגלר JK המכונה J8. הג'יפים זכו למפרט שהותאם במיוחד לדרישות הצבא, עם משקל מוגדל של 3.5 טון כולל וכושר העמסה משופר. מנוע VM-MOTORI, בנפח 2,766 סמ"ק טורבו דיזל מסילה משותפת, מספק 158 כוחות סוס ב-3,800 סל"ד ו-41 קג"מ ב-2,000 סל"ד. תיבת הילוכים אוטומטית 5 מהירויות וסרנים מוגבלי החלקה. הג'יפ צויד בבלמי דיסק קדמיים ואחוריים וכן בבקרת אחיזה אלקטרונית. פגושי הפלסטיק נעלמו ובמקומם יש פגושי פלדה מסיביים. שיווקו האזרחי היה ונותר תלוי במדיניות המיסוי המוטל.

ג'יפ "סופה" דגם 3

נועם קישינובסקי, מנכ"ל תע"ר, מדווח בעיתון קבוצת מכשירי תנועה על 556 כלים מדגם סופה 3 שהוזמנו על ידי צה"ל, שמתוכם יסופקו כ-200 בשנת 2011 והיתרה בשנת 2012. לדבריו "מדובר בשלב נוסף בשיתוף הפעולה ארוך השנים עם צה"ל". ג'יפ סופה 3 יצג בכבוד את ישראל בפסטיבל הג'יפים הבינלאומי ה-4 שהתקיים ב-14 במאי 2011 ביוטה שבארה"ב או כפי שהאמריקנים מכנים את האירוע – GO TOPLESS DAY.